Om K.I.F.

Kværkeby Idrætsforening - K.I.F. blev stiftet den 24/10-1867.


KIF begyndte som skytteforening. Kort efter kom gymnastik til og omkring 1930 også fodbold og håndbold. Bokseafdelingen blev dannet den 10/11-1945, men nedlagt igen efter det 1. stævne, hvor så vidt vides kun blev tabt en enkelt kamp. Badminton kom til i 1945 og Tennisafdelingen i 1985 sammen med Billard.


I årene efter krigen bød sportspladsen på 1 fodboldbane og 2 håndboldbaner. Klubhuset var en gammel jernbanevogn (skaffet af portør Hansen, Fjellebro som også var initiativtager til sportspladsen sidst i 30’erne) og badeforholdene var en brønd med en gammel håndpumpe. Græsset blev slået med hestetrukne slåmaskiner.


Efter skolen blev bygget i 1957, fik K.I.F. adgang til kældergangen, kaldet “Tutten” , og da kommunen havde lidt penge til overs i slutningen af 70’erne, blev grunden til opførelse af et rigtigt klubhus og etablering af en ny sportsplads til virkelighed. Det nuværende klubhus blev således opført og indviet den 6. marts 1982. Og en senere, nok så aktiv bestyrelsen har sørget for en tilbygning, som blev indviet Sct. Hans aften 2003.
Før denne sidste udvidelse, brugte man et “telt” bestående af sektioner lavet af træ med overliggere, hvorpå der lå presseninger. Og i mange år blev der sagt “i år er det sidste gang vi rejser teltet”. Det stod som regel på idrætspladsen fra Sct. Hans til efter K.I.F. cup - op og ned en gang årligt - en pestilens hver gang. Alt rådnede efterhånden og det blev sværere og sværere år for år, at få det hele til at hænge sammen, men hyggeligt var det jo alligevel, at gå der og få det hele til at fungere efter hensigten og tage det ned igen når sæonen var forbi.


Kilde bl.a. Arne Hansen, Fjellebro - æresmedlem af KIF

I 20’ og 30’erne var der ingen ende på opfindsomheden med hensyn til fester: maskarade, kurvefest, pakkefest, chokoladebal, folkedans og andespil med bal!
Der blev afholdt sommerudflugter, harmonikoncerter, fastelavnsridning, skovture og fodboldarrangementer. Selv et fadderskab blev det til:        

 

I dag dyrkes fodbold, gymnastik, badminton og tennis - for både børn og voksne.


Den årlige generalforsamling afholdes i februar måned i klubhuset.


Uddeling af KIF pris, kammeratskabspris og ungdomslederpris sker ved den årlige Skærtorsdagsfest.


Der er idag ca. 300 aktive medlemmer i Idrætsforeningen - KOM OG VÆR MED